Červená čočka Organis v BIO kvalitě obsahuje velké množství prospěšných látek, jako jsou bílkoviny, vláknina, železo, selen, fosfor nebo zinek. Čočka je zbavena slupky, díky čemuž je lépe stravitelná a nenadýmá. Na rozdíl od klasické čočky ji není potřeba před vařením namáčet a je rychle uvařená. Ideální do polévek a kaší, lze ji ale přidat i do salátu.
Použití:
Čočku přeberte, propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v průměru cca 1:2 ( na 1 hrnek čočky připadají 2 hrnky vody). V nezakrytém hrnci vařte cca 5-7 minút. Po uvaření červená čočka zežloutne. Nakonec osolte.
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat lepek, arašídy, skořápkové plody, sezam a mléko .
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu, při pokojové teplotě.
Složení:
BIO červená čočka
Obsah:
500 g
Vyrobeno pro:
Cosmix s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota |
1545 kJ/342 kcal |
Tuky |
0,8 g |
Sacharidy |
59 g |
Bílkoviny |
23 g |
Sůl |
0,01 g |