Bulgur v BIO kvalitě vyniká vysokým obsahem vlákniny a zároveň minimálním množstvím tuku. Dále obsahuje vitamíny A, E a K, železo, fosfor, draslík a bílkoviny. Bulgur jsou namočená zrna tvrdých odrůd pšenice. Jedná se o snadno stravitelnou obilovinu, která nenadýmá. Bulgur má v kuchyni podobné využití jako rýže (přílohy, rizota).
Použití:
Bulgur propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 ( na jeden hrnek bulguru připadají zhruba 2 hrnky vody). Vařte cca 12-15 minut. Po uvaření slijte přebytečnou vodu a nechte bulgur v zakrytém hrnci ještě asi pět minut odpočívat.
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat lepek, arašídy, skořápkové plody, sezam a mléko.
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu, při pokojové teplotě.
Složení:
BIO loupaná předvařená pšenice
Obsah:
500 g
Vyrobeno pro:
Cosmix s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota |
1383 kJ/328 kcal |
Tuky |
1,4 g |
Sacharidy |
58 g |
Bílkoviny |
12 g |
Sůl |
0,04 g |
Výrobce | Organis |